Despre - Aiton

Măsura umanității stă în aceea că fiecare dintre oameni are puterea de a transcende barierele lumii. La marginea acesteia, deasupra peisajului vast și pestriț, se găsește răspunsul la îndelunga noastră căutare.
Eu sunt un autor care nu se lipsește de semnul întrebării și care încearcă să vă ofere motive suficiente de a cerceta, la rândul vostru, sensul lucrurilor. Întrebările sunt totul, sunt precum niște chei pe care le folosești pentru a deschide diferite uși, însă nu orice cheie se potrivește într-o încuietoare, de aceea și întrebările trebuie să fie potrivite răspunsurilor ce așteaptă în spatele lor. Taci, Ascultă, Întreabă sunt coordonatele carteziene ale reprezentării dimensiunilor interioare ale omului, la care se adaugă Înțelegerea. Acest univers intrinsec eu îl numesc Învățare.
Aiton este un proiect, un avatar al celui care vă scrie, dar și o parte semnificativă din personalitatea acestuia. În această calitate, Aiton este un iscoditor al lumii și al multitudinii de chipuri pe care realitatea le poartă. Este un meșter și totodată un arhitect al unei filozofii libere, pe care, ca printr-un intermediar, v-o împărtășesc și v-o dedic, coagulată în forma unor mici eseuri. Rolul lor este de a crea prilejul orizonturilor de cercetare profundă în fibrele cunoașterii, nu prin afirmații sau negații, ci mai degrabă prin interogații. Astfel, maniera lor de pătrundere în natura unor probleme nu este una optimistă sau pesimistă, nici măcar realistă (devreme ce realitatea este obiectul căutării), ci mai bine spus esențialistă, încercând să reducă totul, pe cât posibil, la această ultimă particulă, rădăcină. Rolul vostru în această schiță este de a nu pretinde de la voi mai puțin decât o fac eu și de a nu imagina autorul mai presus decât este el de fapt, cea mai bună soluție fiind aceea de a merge împreună pe firul unor abordări care ne implică pe toți în mod egal.
Îndemnul meu este să căutați cheile care deschid ușile adevărului. Nu vă grăbiți, însă nu pregetați în a deschide atunci când dețineți cheia unei uși.
"Nu poți percepe dacă nu pui întrebarea potrivită, iar o întrebare potrivită nu are niciun răspuns, pentru că nu are nevoie de niciun răspuns. Doar întrebările greșite au în mod invariabil răspunsuri. Perseverența din spatele întrebării potrivite, în instanța ei, aduce percepția. Mintea care percepe este vie, în mișcare, plină de energie și doar o astfel de minte poate înțelege ce este adevărul" (J. Krishnamurti).

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Powerade Coupons